14 Ocak 2015 Çarşamba

Vize Süreci

Hindistan vizesi almak gerçekten çok kolay ve zahmetsiz. Öyle bol bol evrak hazırlayıp uzun süreler beklemiyorsunuz. Şimdi adım adım vize sürecini anlatayım;

Vize başvurusu için Hindistan İstanbul Konsolosluğuna şahsen gitmeniz gerekiyor. Konsolosluk binası Elmadağ'da Garanti bankası binasında. Kolaylıkla bulabilirsiniz.

Vize  başvurusuna  aşağıdaki belirttiğim evrakları hazırlayarak gitmelisiniz.
Bakmak isterseniz yandaki linkten http://www.cgiistanbul.org/visa_services   vize şartlarını okuyabilirsiniz.

Turist vizesi almak için;

Online vize başvuru formu çıktısı
Pasaport ve 1 adet fotokopisi
Nufus Cüzdanı ve 1 adet fotokopisi
İkamet belgeniz ya da adresinizin gözüktuğu bir fatura (su, elektrik doğalgaz  vs)
Uçak bileti çıktısı
Banka hesap dökümü (Hindistan seyahat finansmanı için yeter miktarda para,  belirteyim ki öyle çok yüksek meblağlar göstermenizie gerek yok)
42 dolar (Öncesinde paranızı hazırlayın, konsoloslukda  TL kabul edilmiyor)

Burada en önemli süreç, internet üzerinden online başvuru formunun doldurulması. Online vize formu doldurmak için yukarıda linkini verdiğim sayfadan link veriliyor. Ben yine de burdan vermiş olayım.
http://indianvisaonline.gov.in/visa
Açılan sayfada  "Online Visa Application" kutucuğunun tıklanmasıyla  bir form penceresi açılıyor. Formda belli bölümlerde tuhaf bir iki soru var. Çekinmeyin yazın birşeyler.
Formu doldurduktan sonra aynı forma fotoğraf yüklemelisiniz. Yükleyeceğiniz fotoğraf ebatları 50x50 mm olmalı. ( ebatlara dikkat edin ve fotoğrafçınızdan  talep edin)
Fotoğraf yükledikten sonra vize başvurusu için gün seçip, form doldurma olayını noktalıyorsunuz. Tabi bu formun çıktısını alıp, formun sağ üst köşesinde bulunan  kısma fotoğraf yapıştırmayı unutmayın. Form üzerinde 2 tane fotoğraf olacak yani. Birincisi yüklediğiniz digital fotoğraf, ikincisi sonradan yapıştıracağınız  fotoğraf.

Konsolosluk 09:30'da işlemlere başlıyor. Ne kadar erken giderseniz sıra numaranızı o kadar önden alabiliyorsunuz. Form üzerindeki randevu saatine aldırış etmeyin.  Konsoloslukda vize işlemleri 15-20 dk sürüyor. Bir görevli başvuru evraklarınızı kontrol ederken diğer görevli parmak izinizi alıp ve fotoğraflarınızı çekiyor. İşlemler tamamlandıktan sonra elinize küçük bir kağıt verilip 17:00 de vizenizi almaya gelebilirsiniz deniyor. Vizenizi almaya şahsen gitmenize gerek yok. Size verilen kağıtla bir tanıdığınızı gönderip vizenizi aldırabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder